Печено пиле
- Общо време 55мин.
- 5мин.
Приготвяне - 50мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 Пиле с приблизително тегло 1,2 кг
0.5 Лимон
1 ч.л. Червен пипер
0.5 ч.л. Чесън на прах
0.5 ч.л. Лук на прах
1 ч.л. Риган
1 с.л. Мащерка
Сол, черен пипер
2 с.л. Зехтин
Аксесоари
Скара
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Натрийте пилето с половин лимон.
Стъпка 2 /5
В малка купа смесете червения пипер, чесъна на прах, лука на прах, ригана, мащерката, солта и пипера. Намажете кожата на пилето със зехтин, след което поръсете с подправките. Поставете пилето в тавата за печене. Поставете чинията възможно най-ниско.
Стъпка 3 /5
Включете уреда. Изберете програмата Roast (печене на шиш) на 200°C и задайте време за готвене 50 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 4 /5
Полейте пилето със соковете от печенето и сервирайте останалите сокове в сосиера.
Стъпка 5 /5
Поднесете пилето със смесени зеленчуци и дребни пресни картофи.