Пиле Каджун със сладки картофи
- Общо време 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За пилето Каджун:
600 г Пилешки гърди (около 3 бр.)
90 г брашно
2 с.л. Подправка Каджун
Сол и пипер
3 Разбити яйца
2 с.л. дижонска горчица
100 г Натрошен корнфлейкс
1 с.л. Царевично брашно
3 с.л. Зехтин
40 г Сладък чили сос
За сладките картофи:
500 г Сладки картофи
1 с.л. Зехтин
1 ч.л. Чесън на прах
0.5 ч.л. червен пипер
0.5 ч.л. Млян кимион
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете пилешките гърди на 3 или 4 парчета. Изсипете брашното и подправката Каджун в дълбока чиния. Подправете със сол и черен пипер. В друг дълбок съд разбийте яйцата и дижонската горчица. В друг дълбок съд смесете натрошения корнфлейкс с царевичното брашно. Потопете парчетата пилешко в брашното и след това в сместа от яйца и корнфлейкс. С четка намажете парчетата пиле със зехтин.
Стъпка 2 /6
Обелете сладките картофи и ги нарежете на четвъртинки. В голяма купа смесете резенчетата сладки картофи със зехтина, чесъна, червения пипер и кимиона.
Стъпка 3 /6
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 10 минути. Покрийте решетката на чекмедже 1 с хартия за печене и сложете парчетата пилешко отгоре. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ на 180°C за 30 минути. Сложете сладките картофи на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 4 /6
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /6
По средата на времето за готвене обърнете парчетата пилешко. По средата на времето за готвене на картофите, когато уредът издаде звуков сигнал и иконата започне да мига, разклатете чекмеджето, за да ги разбъркате.
Стъпка 6 /6
Сервирайте пилешкото със сладък чили сос.