Пилешки шишчета по гръцки
- Общо време 50мин.
- 10мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (3)
Съставки
6 порции
6 Пилешко месо без кожа, нарязано на парчета
3 с.л. Зехтин
3 с.л. Лимонов сок
1.5 с.л. Смлян риган
1 Ситно настъргана кора от лимон
Сол, черен пипер
1 ч.л. Голяма ч.л. червен пипер
5 Нарязан чесън
Дзадзики
Аксесоари
Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /3
В купа смесете зехтина с лимоновия сок, ригана, лимоновата кора, солта, пипера, червения пипер и чесъна. Добавете пилешкото месо и разбъркайте, за да се покрие със соса. Нанижете съставките на дървени шишчета с дължина 20 см.
Стъпка 2 /3
Настройте режима ROAST CHICKEN (Печено пиле) на 200°C и загрейте за 15 минути, след което поставете пилешките шишчета в купата на вашия Easy Fry & Grill. Гответе за 20 минути, като не забравяйте да обърнете шишчетата по средата на готвенето. След това повторете с втората партида.
Стъпка 3 /3
Сервирайте пилешките шишчета с цацики.