Пилешко с горчица и карфиол
- Общо време 13мин.
- 10мин.
Приготвяне - 3мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 бр. Пилешки филенца
2 с.л. Олио за готвене
150 мл Вода
2 ч.л. Пилешки бульон на прах
100 мл Нискомаслена сметана
2 с.л. Горчица
700 г Измит карфиол
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките
4бр. Пилешки филенца 2с.л. Олио за готвене 150мл Вода 2ч.л. Пилешки бульон на прах 100мл Нискомаслена сметана 2с.л. Горчица 700г Измит карфиол Сол, пипер
Стъпка 2 /6
Измийте карфиола и го нарежете на парчета от 1-2 см. Излейте олиото в тенджерата.
2с.л. Олио за готвене 700г Измит карфиол
Стъпка 3 /6
Запържете филенцата за 5 минути. Извадете ги от тенджерата. Добавете водата, бульона, сметаната и горчицата. Изчакайте да заври.
4бр. Пилешки филенца 150мл Вода 2ч.л. Пилешки бульон на прах 100мл Нискомаслена сметана 2с.л. Горчица
Стъпка 4 /6
Добавете карфиола. Изсипете сместа върху пилешкото. Подправете със сол и пипер.
700г Измит карфиол Сол, пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Сервирайте.