Пилешко с горчица и карфиол
Tefal
Рецепта на Tefal

Пилешко с горчица и карфиол

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 13мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    3мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 4 бр. Пилешки филенца

  • 2 с.л. Олио за готвене

  • 150 мл Вода

  • 2 ч.л. Пилешки бульон на прах

  • 100 мл Нискомаслена сметана

  • 2 с.л. Горчица

  • 700 г Измит карфиол

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките

  • 4бр. Пилешки филенца
  • 2с.л. Олио за готвене
  • 150мл Вода
  • 2ч.л. Пилешки бульон на прах
  • 100мл Нискомаслена сметана
  • 2с.л. Горчица
  • 700г Измит карфиол
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /6

Измийте карфиола и го нарежете на парчета от 1-2 см. Излейте олиото в тенджерата.

  • 2с.л. Олио за готвене
  • 700г Измит карфиол

Стъпка 3 /6

Запържете филенцата за 5 минути. Извадете ги от тенджерата. Добавете водата, бульона, сметаната и горчицата. Изчакайте да заври.

  • 4бр. Пилешки филенца
  • 150мл Вода
  • 2ч.л. Пилешки бульон на прах
  • 100мл Нискомаслена сметана
  • 2с.л. Горчица

Стъпка 4 /6

Добавете карфиола. Изсипете сместа върху пилешкото. Подправете със сол и пипер.

  • 700г Измит карфиол
  • Сол, пипер

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

Сервирайте.