Пръчици от моцарела
- Общо време 1ч. 22мин.
- 15мин.
Приготвяне - 7мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
240 г Моцарела (2 топки)
0.5 ч.л. Сушени ароматни билки
1 ч.л. Червен пипер
50 г Галета или панко галета
0.5 ч.л. Сушени ароматни билки
3 Яйца
Сол, черен пипер
100 г Обикновено бяло брашно
2 с.л. Зехтин
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Нарежете моцарелата на пръчици. В купа смесете ароматните билки и половината от червения пипер. Оваляйте пръчиците в сместа и ги оставете настрана.
Стъпка 2 /8
Смесете галетата, другата половина от червения пипер и ароматните билки. Подредете три чинии. В първата чиния се изсипва брашното, във втората - разбитите яйца със сол и черен пипер, а в третата - галетата, смесена с червения пипер и ароматните билки.
Стъпка 3 /8
Оваляйте пръчиците моцарела в брашното, след това в подправените разбити яйца и накрая в галетата с билки и червен пипер.
Стъпка 4 /8
Потопете ги втори път в разбитите яйца и след това в галетата.
Стъпка 5 /8
Поставете пръчиците върху тавата за печене. Намажете всички страни на пръчиците моцарела с малко зехтин. Печете в средната позиция на фурната.
Стъпка 6 /8
Включете уреда. Изберете програмата Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 200°C и задайте време за готвене 7 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 7 /8
Обърнете пръчиците по средата на готвенето.
Стъпка 8 /8
Сервирайте горещи, с майонеза, кетчуп или сос по ваш избор.