Пълнени тиквички със зеленчуци
- Общо време 1ч. 5мин.
- 15мин.
Приготвяне - 50мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Тиквички
200 г Домати
80 г Червен пипер
1 Малък бял лук
1 с.л. Див лук
100 г Настърган чедър
0.5 ч.л. Чили на прах
3 с.л. Зехтин
Сол, черен пипер
Галета
40 cl Зеленчуков бульон
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Измийте тиквичките, отрежете краищата им и ги разрежете наполовина по дължина. С помощта на чаена лъжичка издълбайте центъра и отстранете всички семена.
Стъпка 2 /7
Измийте, почистете от семената и нарежете доматите. Измийте, почистете от семената и нарежете червената чушка на ситно. Обелете и нарежете на ситно лука. Нарежете на ситно дивия лук.
Стъпка 3 /7
В купа смесете доматите, червената чушка, нарязания лук и нарязания див лук. Добавете настъргания чедър, чилито на прах и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
Стъпка 4 /7
Поставете плънката в центъра на всяка тиквичка, като направите лек купол по дължина. С върховете на пръстите си поръсете малко галета върху тиквичките.
Стъпка 5 /7
Изсипете зеленчуковия бульон в тавата за печене. Поставете пълнените тиквички в тавата за печене. Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 6 /7
Включете уреда. Стартирайте програмата Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 180°C и задайте време за готвене 50 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 7 /7
Сервирайте горещо с обикновен ориз.