Пържоли от филе със сос чимичури
- Общо време 32мин.
- 15мин.
Приготвяне - 17мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
8 порции
8 Пържоли от филе, приблизително по 200 г всяка
6 cl Червен винен оцет
1 Лимон
8 Чесън
12 Магданоз
12 cl Зехтин
Сол, черен пипер
1 ч.л. Лют червен пипер на люспи
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Извадете месото от хладилника и го оставете да престои на стайна температура поне 30 минути преди готвенето.
Стъпка 2 /3
През това време пригответе соса чимичури. В купа смесете заедно лимоновия сок, нарязания и почистен чесън, нарязания магданоз и олиото. Добавете щипка сол, черен пипер и чилито.
Стъпка 3 /3
Поставете грил плочата в уреда. Уред с автоматични програми: Настройте режима GRILL (Гриловане) на 200°C и загрейте за 15 минути. Овкусете пържолите със сол и черен пипер. След това ги поставете в купата и ги изпечете за по 2 минути от всяка страна. Уред с механичен термостат 2 в 1: Загрейте предварително на 200°C, след което овкусете пържолите със сол и черен пипер и ги поставете в купата на уреда. Гответе по 2 минути от всяка страна.