Самоси с моцарела и чери домати
- Общо време 35мин.
- 30мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
40 г Кедрови ядки
16 Чери домати
250 г Моцарела (2 топки)
20 листо Босилек
20 г Настърган пармезан
4 с.л. Зехтин
Сол, черен пипер
8 листо Тънко тесто брик
30 г Разтопено масло
Аксесоари
Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Сложете кедровите ядки в горещ тиган без олио или масло и ги запечете за няколко минути, като непрекъснато разбърквате, докато леко покафенеят. Изсипете кедровите ядки в малка чиния и ги оставете настрана.
Стъпка 2 /7
Нарежете чери доматите на 4 парчета или повече, ако са големи. Нарежете моцарелата на филийки с дебелина 1 см и след това на пръчици. Нарежете пръчиците на малки кубчета. Сложете моцарелата и доматите в купа. Нарежете на едро листата босилек и ги добавете. Добавете пармезана, запържените кедрови ядки, половината от зехтина, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
Стъпка 3 /7
Като разрежете по цялата дължина на тестения лист, оформете 2 правоъгълни ленти с широчина 8 см. Сложете една лента пред себе си по дължина и я отлепете от хартията. Поставете я обратно върху хартията. Поставете лъжица от плънката върху лентата пред вас към дъното, като оставите малка празнина в най-долната част. Притиснете долния ляв ъгъл между два пръста и издърпайте тестото нагоре към дясната страна, като оформите първия триъгълник.
Стъпка 4 /7
Прегънете отново по същия начин, но този път наляво, за да се образува втори триъгълник. Повторете този процес, като сгъвате наляво, после надясно, докато достигнете горната част на тестения лист, след което ще получите запълнен триъгълен блат. Ще остане малък триъгълник от тестото. С помощта на четка за готвене го намажете леко с масло и го приберете в цепнатината на блата. Направете останалите самоси по същия начин. Накрая ще получите 16 самоса.
Стъпка 5 /7
Намажете самосите с останалия зехтин и ги сложете в кошницата за пържене. Поставете кошницата за пържене в средната позиция на фурната.
Стъпка 6 /7
Включете уреда. Изберете настройката Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 200°C и задайте време за готвене 5 минути. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 7 /7
Ако е необходимо, гответе по-дълго, за да покафенеят самосите по ваш вкус.