Свинско контрафиле в шери сос
- Общо време 1ч. 25мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1ч. 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
1.4 кг Цяло свинско контрафиле
3 бр. Глава лук, разрязана на две
6 бр. Морков, на кръгчета
6 бр. Ряпа, разрязана на две
3 клонки Стрък целина
1 бр. Букет гарни
6 бр. Скилидка чесън, нарязана
40 мл Шери оцет
3 ч.л. Едра сол
90 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
1.4кг Цяло свинско контрафиле 3бр. Глава лук, разрязана на две 6бр. Морков, на кръгчета 6бр. Ряпа, разрязана на две 3клонки Стрък целина 1бр. Букет гарни 6бр. Скилидка чесън, нарязана 40мл Шери оцет 3ч.л. Едра сол 90мл Вода
Стъпка 2 /5
Почистете кълновете на чесъна.
6бр. Скилидка чесън, нарязана
Стъпка 3 /5
Сложете месото и зеленчуците в съда. Сипете оцета, а след това долейте вода, докато покрие съставките. Добавете букета гарни. Сложете подправки.
1.4кг Цяло свинско контрафиле 3бр. Глава лук, разрязана на две 6бр. Морков, на кръгчета 6бр. Ряпа, разрязана на две 3клонки Стрък целина 1бр. Букет гарни 6бр. Скилидка чесън, нарязана 40мл Шери оцет 3ч.л. Едра сол 90мл Вода
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане.
Стъпка 5 /5
Сервирайте с бял ориз и пълнозърнеста горчица.