Селски хляб в холандска фурна
- Общо време 2ч. 50мин.
- 10мин.Приготвяне 
- 40мин.Приготвяне 
- 2ч.Охлаждане 
Съставки
4 порции
- 280 г Силно бяло пшенично брашно 
- 35 г Пълнозърнесто брашно 
- 13 г Прясна мая 
- 200 мл Хладка вода 
- 5 г Сол 
Аксесоари
- Форма за кекс 
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /5
Омесете в купа на миксер всички съставки заедно за 5 минути и накрая добавете солта. Покрийте купата и я оставете да престои един час.
Стъпка 3 /5
Размесете отново тестото и го поставете във формата. Покрийте го и го оставете за един час. Сложете го в кошничката и налейте 200 мл вода.
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане
Стъпка 5 /5
Извадете го от формата и го оставете да изстине, преди да сервирате.


