Сос Болонезе
- Общо време 1ч.
- 15мин.
Приготвяне - 45мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
480 г Телешка кайма
1 бр. Глава лук, обелен и ситно нарязан
200 г Моркови, нарязани на тънко
600 г Нарязани домати и доматен кулис
75 мл Червено вино
100 г Бекон на ивици
Сол и пипер
2 с.л. Растително масло
2 г Чесън, почистен от кълновете и нарязан
60 г Целина, нарязана на тънко
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Накълцайте лука.
Стъпка 3 /8
Почистете кълновете на чесъна.
Стъпка 4 /8
Излейте зехтина в съда.
Стъпка 5 /8
Запържете месото. Добавете ивиците бекон, лука и морковите.
Стъпка 6 /8
Налейте вътре виното. Добавете нарязаните домати и чесън. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 7 /8
Време за приготвяне: 30 минути
Стъпка 8 /8
Сервирайте с паста.