Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Сос Болонезе

Оценка четири звезди (средна)

4/5 -

  • Общо време 1ч.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    45мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 480 г Телешка кайма

  • 1 бр. Глава лук, обелен и ситно нарязан

  • 200 г Моркови, нарязани на тънко

  • 600 г Нарязани домати и доматен кулис

  • 75 мл Червено вино

  • 100 г Бекон на ивици

  • Сол и пипер

  • 2 с.л. Растително масло

  • 2 г Чесън, почистен от кълновете и нарязан

  • 60 г Целина, нарязана на тънко

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Пригответе съставките.

Стъпка 2 /8

Накълцайте лука.

Стъпка 3 /8

Почистете кълновете на чесъна.

Стъпка 4 /8

Излейте зехтина в съда.

Стъпка 5 /8

Запържете месото. Добавете ивиците бекон, лука и морковите.

Стъпка 6 /8

Налейте вътре виното. Добавете нарязаните домати и чесън. Подправете със сол и пипер.

Стъпка 7 /8

Време за приготвяне: 30 минути

Стъпка 8 /8

Сервирайте с паста.