Сос болонезе
- Общо време 6ч. 21мин.
- 15мин.
Приготвяне - 6ч. 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 кубче Морков
1 клонки Целина
1 Лук, нарязан на ситно
4 скилидка Чесън, нарязан на ситно
2 с.л. Зехтин
400 г Телешка кайма
600 г Доматен сос (пюре)
6 cl Червено вино
6 cl Мляко
1 ч.л. Сушен риган
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /7
Нарежете лука.
Стъпка 3 /7
Добавете зехтина в купата. Запържете зеленчуците за 2 минути.
Стъпка 4 /7
Добавете месото и го запържете за 2 минути.
Стъпка 5 /7
Добавете всички течни съставки и гответе 2 минути.
Стъпка 6 /7
Включете програма „Готвене на ниска температура“
Стъпка 7 /7
Добавете ригана и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте горещо.