Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Сувлаки с дзадзики в арабска питка

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 6ч. 17мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    2мин.
  • Охлаждане
    6ч.

Съставки

2 порции

  • 400 г Свинско филе

  • 50 мл Зехтин

  • 1 броя Лимон

  • 2 скилидка Чесън

  • 1 броя Кромид лук

  • 1 с.л. Сушен риган

  • Морска сол

  • Пипер

  • 1 броя Червен лук

  • 2 броя Домати

  • Дзадзики

  • Арабска питка

  • Листа от зелена салата

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Нарежете свинското филе на резени с дебелина 2 см.

  • 400г Свинско филе

Стъпка 2 /6

Направете марината от зехтина, лимоновия сок, пресованата скилидка чесън, ситно нарязания лук, ригана и малко сол и черен пипер.

  • 50мл Зехтин
  • 1броя Лимон
  • 2скилидка Чесън
  • 1броя Кромид лук
  • 1с.л. Сушен риган
  • Морска сол
  • Пипер

Стъпка 3 /6

Поставете свинските медальони върху равна повърхност, след което ги набодете на дървени шишчета.

Стъпка 4 /6

Оставете шишчетата да се накиснат в марината в хладилника за 6 часа.

Стъпка 5 /6

Изберете програма Свинско и гриловайте шишчетата, докато станат хрупкави.

Стъпка 6 /6

Поднесете грилованите шишчета върху топли арабски питки със маруля, резенчета домат, нарязан на кръгчета червен лук и дзадзики.

  • 1броя Червен лук
  • 2броя Домати
  • Дзадзики
  • Арабска питка
  • Листа от зелена салата