Сушена ябълка
- Общо време 18ч. 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 6ч.
Приготвяне - 12ч.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Easy Fry & Grill Precision+, Уред за Готвене с Горещ Въздух EY505D, Инокс Easy Fry & Grill XXL, Уред за готвене с горещ въздух EY801D, 2в1, 6,5л., до 8 порции, Инокс Easy Fry & Grill 2-in-1 Precision, Уред за Готвене с Горещ Въздух EY5058, Черен Easy Fry & Grill XXL, Уред за готвене с горещ въздух EY8018, 2в1, 6,5л., до 8 порции, Черен Easy Fry & Grill 2-in-1 Classic, Уред за Готвене с Горещ Въздух EY501815
Съставки
6 порции
0.5 Лимон
1.5 Ябълки
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Изстискайте половин лимон. Измийте ябълката и отстранете сърцевината ѝ с подходящ прибор, след което я нарежете на тънко с помощта на мандолина или остър нож.
Стъпка 2 /5
Използвайте четка, за да намажете всяка страна на ябълковите резени с лимонов сок.
Стъпка 3 /5
Поставете грил плочата в купата, след което подредете ябълките в купата на уреда, като ги разположите на възможно най-голямо разстояние. Ако разполагате с уреда Easy Fry Oven&Grill 9 в 1, поставете парчетата ябълки едно до друго върху двете грил плочи на Easy Fry Oven&Grill, без да се припокриват. Поставете грил плочите на горното и средното ниво. Затворете вратата. Настройте режима DEHYDRATATION (Дехидратиране) на 60°C за 6 часа.
Стъпка 4 /5
Само за уред с автоматични програми: Настройте режима на готвене на 80°C за 4 часа.
Стъпка 5 /5
Когато програмата приключи, оставете ябълките в купата и изключете уреда. Оставете ги да се изсушат за една нощ, преди да им се насладите на следващия ден.