Сушена ябълка
- Общо време 3ч. 10мин.
- 10мин.
Приготвяне - 3ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Ябълки „Златна превъзходна“
0.5 Лимон
Аксесоари
Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Измийте ябълките, без да ги обелвате. С помощта на нож за почистване на сърцевината на ябълки извадете семките от ябълките.
Стъпка 2 /5
С помощта на мандолина нарежете ябълките на филийки с дебелина 2 мм. Изстискайте лимона върху ябълките веднага, за да предотвратите окисляването им. Разпределете ябълките върху решетката за печене и в кошницата за пържене, без да ги застъпвате.
Стъпка 3 /5
Включете уреда. Стартирайте програмата Dehydrate (Сушене) на 60°C и задайте време за готвене 3 часа. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 4 /5
По средата на готвенето сменете позицията на тавите във фурната.
Стъпка 5 /5
В края на готвенето поставете ябълките върху решетката и ги оставете да изсъхнат напълно.