Топчета от макарони със сирене чедър
- Общо време 2ч. 6мин.
- 20мин.
Приготвяне - 16мин.
Приготвяне - 1ч. 30мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
200 г Малки макарони
20 г Масло
20 г Брашно за сладкиши
20 cl Мляко
0.5 ч.л. Индийско орехче
75 г Настърган Ементал
75 г Настърган чедър
150 г Фина галета
150 г Панко галета
1 с.л. Сушен естрагон
1 с.л. Сушен риган
1 с.л. Сушен лук
Сол, черен пипер
2 Яйца
Аксесоари
Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Сварете макароните „ал денте“ в тенджера с вряща вода според инструкциите на опаковката. Отцедете и оставете настрана.
Стъпка 2 /8
Разтопете маслото в тенджера и добавете брашното. Разбийте до кремообразна консистенция, след което добавете млякото. Овкусете със сол и черен пипер и добавете индийското орехче. Продължете да разбивате, докато сместа се сгъсти. Добавете сирената Ементал и Чедър и разбъркайте до гладка смес.
Стъпка 3 /8
Изсипете сварените макарони в съда с предишната смес. Разбъркайте и изсипете в тавичка за печене. Загладете повърхността и оставете в хладилника за 1 час и половина.
Стъпка 4 /8
С помощта на лъжица за сладолед оформете макароните и чедъра на топчета, поставете ги както са върху дъска или в чинии и ги върнете в хладилника. Ако не разполагате с лъжица за сладолед, използвайте ръцете си, за да оформите топчетата.
Стъпка 5 /8
Пригответе панировката: в купа смесете фината панировка, панировката панко, сушения естрагон, сушения риган и сушения лук. Леко подправете със сол и черен пипер. Разбийте яйцата в купа. Потопете топчетата в разбитите яйца, след това в панировката и ги поставете в кошницата за пържене. Топчетата трябва да са напълно покрити с галета.
Стъпка 6 /8
Поставете кошницата за пържене в средната позиция на фурната.
Стъпка 7 /8
Включете уреда. Стартирайте програмата Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 200°C и задайте време за готвене 16 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 8 /8
Сервирайте веднага. Поднесете с малко салата и сос по избор.