Филета от бяла риба в коричка от броколи
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
1 Голяма глава броколи (около 800 г)
6 с.л. Зехтин
3 с.л. Магданоз
1 с.л. Копър
50 г Пармезан
4 Филета от треска
4 ч.л. Горчица
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Измийте броколите и ги нарежете на розички.
Стъпка 2 /9
Вземете 100 г розички. С помощта на решетка с малки отвори настържете розичките, за да получите грис от броколи. Оставете настрана.
Стъпка 3 /9
Кипнете вода в тенджера. Посолете водата и сложете в нея останалата част от розичките. Варете за 4 минути на среден огън. Отцедете.
Стъпка 4 /9
Поставете розичките в тавичка с размери 22 см x 20 см.
Стъпка 5 /9
Направете панировката: смесете гриса от броколи, който е бил оставен настрана, със зехтина, магданоза, копъра и пармезана. Овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 6 /9
Поставете филетата от треска в съда за печене върху розичките броколи. С помощта на лъжица намажете всяко филе от треска с горчица, след което го покрийте с панировката от броколи.
Стъпка 7 /9
Поставете съда за печене върху решетката за печене. Поставете решетката за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 8 /9
Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 200°C и задайте време за готвене 20 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 9 /9
Сервирайте рибата с броколи.