Флан от маруля с мюнстер
- Общо време 45мин.
- 25мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
2 бр. Яйца
100 мл Мляко
50 г Мюнстер
1 бр. Маруля
1 с.л. Олио от тиквени семки
1 с.л. Тиквено семе
Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Нарежете леко листата на марулята. (Запазете сърцевината за салата.) Смесете яйцата, млякото и солта във формата.
Стъпка 3 /6
Налейте олиото в тигана. Запържете листата маруля, докато изпуснат водата и намалят размера си.
Стъпка 4 /6
Наложете на редуващи се пластове приготвената маруля и сиренето мюнстер във формата. Покрийте ги с опаковъчно фолио. Пригответе ги на пара с 300 мл вода в купата.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Извадете ги от тигана. Сервирайте ги декорирани с тиквени семки.