Флан от маруля с мюнстер
Tefal
Рецепта на Tefal

Флан от маруля с мюнстер

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 45мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 2 бр. Яйца

  • 100 мл Мляко

  • 50 г Мюнстер

  • 1 бр. Маруля

  • 1 с.л. Олио от тиквени семки

  • 1 с.л. Тиквено семе

  • Сол

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 2бр. Яйца
  • 100мл Мляко
  • 50г Мюнстер
  • 1бр. Маруля
  • 1с.л. Олио от тиквени семки
  • 1с.л. Тиквено семе
  • Сол

Стъпка 2 /6

Нарежете леко листата на марулята. (Запазете сърцевината за салата.) Смесете яйцата, млякото и солта във формата.

  • 2бр. Яйца
  • 100мл Мляко
  • 1бр. Маруля
  • Сол

Стъпка 3 /6

Налейте олиото в тигана. Запържете листата маруля, докато изпуснат водата и намалят размера си.

  • 1с.л. Олио от тиквени семки

Стъпка 4 /6

Наложете на редуващи се пластове приготвената маруля и сиренето мюнстер във формата. Покрийте ги с опаковъчно фолио. Пригответе ги на пара с 300 мл вода в купата.

  • 50г Мюнстер
  • 1бр. Маруля

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

Извадете ги от тигана. Сервирайте ги декорирани с тиквени семки.

  • 1с.л. Тиквено семе