Хляб
- Общо време 2ч. 8мин.
- 10мин.
Приготвяне - 28мин.
Приготвяне - 1ч. 30мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
400 г Обикновено брашно
10 г Прясна хлебна мая
1 ч.л. Фина сол
24 cl Хладка вода
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
400г Обикновено брашно 10г Прясна хлебна мая 1ч.л. Фина сол 24cl Хладка вода
Стъпка 2 /5
Омесете всички съставки заедно. Покрийте тестото и го оставете да втаса за един час. Размесете тестото и го оставете да втасва във формата за кекс 30 минути.
400г Обикновено брашно 10г Прясна хлебна мая 1ч.л. Фина сол 24cl Хладка вода
Стъпка 3 /5
Покрийте формата с фолио и я сложете в кошничката за готвене на пара в тенджерата с 200 мл вода.
200мл Вода
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане.
Стъпка 5 /5
Извадете го от формата и го оставете да изстине, преди да сервирате.