Чийзкейк с лимон и рикота
- Общо време 1ч. 12мин.
- 20мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 12мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
375 г Изцедена рикота
3 бр. Яйце
150 г Захар
30 г Царевично брашно
2 бр. Био лимон, (сок и кора)
110 г Бисквити шортбред, натрошени
50 г Разтопено масло
40 г Кедрови ядки, изпечени, натрошени
1 бр. Лист желатин в студена вода
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
375г Изцедена рикота 3бр. Яйце 150г Захар 30г Царевично брашно 2бр. Био лимон, (сок и кора) 110г Бисквити шортбред, натрошени 50г Разтопено масло 40г Кедрови ядки, изпечени, натрошени 1бр. Лист желатин в студена вода
Стъпка 2 /6
Притиснете смес от бисквити, масло, лимонова кора и кедрови ядки във формата. Смесете захар, царевично брашно, яйце и рикота. Излейте във формата.
375г Изцедена рикота 3бр. Яйце 150г Захар 30г Царевично брашно 2бр. Био лимон, (сок и кора) 110г Бисквити шортбред, натрошени 50г Разтопено масло 40г Кедрови ядки, изпечени, натрошени
Стъпка 3 /6
Загрейте лимоновия сок. Добавете изцедения желатин. Излейте сместа в чаша и я оставете настрани.
2бр. Био лимон, (сок и кора) 1бр. Лист желатин в студена вода
Стъпка 4 /6
Покрийте формата с опаковъчно фолио и я сложете в кошницата за пара, а нея поставете в съда с 200 мл вода.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане: 40 минути
Стъпка 6 /6
Залейте с лимоновия сок след като изстине. Оставете в хладилник през нощта.
2бр. Био лимон, (сок и кора)