Чийзкейк с лимон и рикота
Tefal
Рецепта на Tefal

Чийзкейк с лимон и рикота

ratings.0

-/5

  • Общо време 1ч. 12мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    40мин.
  • Охлаждане
    12мин.

Съставки

6 порции

  • 375 г Изцедена рикота

  • 3 бр. Яйце

  • 150 г Захар

  • 30 г Царевично брашно

  • 2 бр. Био лимон, (сок и кора)

  • 110 г Бисквити шортбред, натрошени

  • 50 г Разтопено масло

  • 40 г Кедрови ядки, изпечени, натрошени

  • 1 бр. Лист желатин в студена вода

  • 200 мл Вода

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 375г Изцедена рикота
  • 3бр. Яйце
  • 150г Захар
  • 30г Царевично брашно
  • 2бр. Био лимон, (сок и кора)
  • 110г Бисквити шортбред, натрошени
  • 50г Разтопено масло
  • 40г Кедрови ядки, изпечени, натрошени
  • 1бр. Лист желатин в студена вода

Стъпка 2 /6

Притиснете смес от бисквити, масло, лимонова кора и кедрови ядки във формата. Смесете захар, царевично брашно, яйце и рикота. Излейте във формата.

  • 375г Изцедена рикота
  • 3бр. Яйце
  • 150г Захар
  • 30г Царевично брашно
  • 2бр. Био лимон, (сок и кора)
  • 110г Бисквити шортбред, натрошени
  • 50г Разтопено масло
  • 40г Кедрови ядки, изпечени, натрошени

Стъпка 3 /6

Загрейте лимоновия сок. Добавете изцедения желатин. Излейте сместа в чаша и я оставете настрани.

  • 2бр. Био лимон, (сок и кора)
  • 1бр. Лист желатин в студена вода

Стъпка 4 /6

Покрийте формата с опаковъчно фолио и я сложете в кошницата за пара, а нея поставете в съда с 200 мл вода.

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане: 40 минути

Стъпка 6 /6

Залейте с лимоновия сок след като изстине. Оставете в хладилник през нощта.

  • 2бр. Био лимон, (сок и кора)