Ябълков сладкиш Шарлотка
- Общо време 1ч. 10мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
6 порции
300 г Брашно
100 г Захар
1.5 ч.л. Бакпулвер
150 г размекнато масло
1 Яйце
700 г Зелени ябълки (около 4)
2 с.л. Кафява захар
2 ч.л. Мляна канела
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /6
В купа смесете брашното, солта и бакпулвера. Разбъркайте нарязаното на кубчета масло, докато текстурата на сместа започне да наподобява мокър пясък. След това добавете яйцето и оформете топка от тестото. Добавете малко студена вода, ако е необходимо, за да оформите тестото.
Стъпка 2 /6
Сложете едната половина от тестото в хладилника, а другата във фризера за около 30 минути.
Стъпка 3 /6
Обелете ябълките, отстранете сърцевините и нарежете четвъртинките на тънки ленти. Смесете ги с кафявата захар и канелата.
Стъпка 4 /6
Поставете парче хартия за печене на дъното на тавата. Разточете на ръка половината тесто от хладилника. Разпределете по равно резенчетата ябълка върху хартията и върху тестото, след което настържете отгоре останалата част от замразеното тесто.
Стъпка 5 /6
Поставете тавата във вашия OptiGrill, преди да го включите, Затворете грила и го включете. Изберете ръчен режим и Оранжевия цвят от настройките, след което натиснете OK. След като загрее, оставете да се готви 20 минути.
Стъпка 6 /6
Използвайте хартия за печене, за да извадите внимателно сладкиша от тавата. Сервира се топло или студено.