Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Beef Medallions with a Quick Bearnaise Sauce

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 20мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    0мин.
  • Охлаждане
    5мин.

Съставки

4 порции

  • За соса Беарнез:

  • 8 Eстрагон

  • 4 Магданоз

  • 6 броя органични яйчни жълтъци (средни)

  • 100 мл Бяло вино

  • 300 г Разтопено несолено масло, затоплено

  • Сол

  • Лют червен пипер

  • 1 броя Лимон

  • За филетата:

  • 8 г Телешки медальони, 120 г

  • Сол

  • Пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /3

Изберете програма Телешко на вашия OptiGrill и загрейте грила с функцията Grill Boost. За да приготвите соса измийте естрагона и кервиза, подсушете чрез изтръскване, откъснете листата и ги накълцайте на ситно. Измийте лимона с гореща вода, подсушете го, разрежете го на две и изстискайте сока.

  • За соса Беарнез:
  • 8 Eстрагон
  • 4 Магданоз
  • 1броя Лимон

Стъпка 2 /3

Разбъркайте жълтъците с бялото вино в купа на водна баня, докато сместта стане кремообразна. Махнете купата от котлона и бавно налейте разтопеното масло, като разбърквате постоянно. Добавете вътре естрагона и кервиза, подправете със сол, лют червен пипер и лимонов сок.

  • 6броя органични яйчни жълтъци (средни)
  • 100мл Бяло вино
  • 300г Разтопено несолено масло, затоплено
  • Сол
  • Лют червен пипер
  • 1броя Лимон

Стъпка 3 /3

Овкусете телешките медальони със сол, поставете ги върху плочата на OptiGrill и гриловайте според предпочитанията си: много алангле (синьо), алангле (жълто), средно изпечено (оранжево) или добре изпечено (червено). Грилованото месото се овкусява с черен пипер и се поднася със соса беарнез.

  • За филетата:
  • 8г Телешки медальони, 120 г
  • Сол
  • Пипер