Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Thai-style salmon fillets with colourful veg

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 20мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Охлаждане
    20мин.

Съставки

4 порции

  • 4 Филе от сьомга

  • 10 cl Соев сос с ниско съдържание на натрий

  • 1 Лайм

  • 4 скилидка Чесън

  • 2 ч.л. Настърган джинджифил

  • 1 червен пипер

  • 2 моркови

  • 1 тиквичка

  • 1 с.л. Зехтин

  • 50 г Снежен грах

  • 50 г Бобови кълнове

  • Сол и пипер

  • 4 с.л. Сладък чили сос

  • 0.5 Смлян зелен лук

  • 2 с.л. сусам

  • 1 Лайм

  • кориандър

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Нарежете филетата сьомга на големи кубчета. В купа смесете соевия сос, сока от лайм, нарязания на ситно чесън и настъргания джинджифил. Сложете сьомгата, покрийте и оставете настрана 20 минути.

  • 4 Филе от сьомга
  • 10cl Соев сос с ниско съдържание на натрий
  • 1 Лайм
  • 4скилидка Чесън
  • 2ч.л. Настърган джинджифил

Стъпка 2 /5

Измийте и подсушете чушката, морковите и тиквичките. Нарежете чушката на лентички и отстранете сърцевината. Обелете морковите и ги нарежете на малки пръчици. Нарежете тиквичките на пръчици с еднакъв размер. В купа разбъркайте нарязаните зеленчуци със зехтина. Сложете снежния грах и бобовите кълнове. Подправете със сол и черен пипер.

  • 1 червен пипер
  • 2 моркови
  • 1 тиквичка
  • 1с.л. Зехтин
  • 50г Снежен грах
  • 50г Бобови кълнове
  • Сол и пипер

Стъпка 3 /5

Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 180 °C за 6 минути. Сложете нарязаната на кубчета сьомга на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 180 °C за 30 минути. Сложете зеленчуците на грил решетката в чекмедже 2.

Стъпка 4 /5

Натиснете SYNC, така че сьомгата и зеленчуците да се сготвят едновременно. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета. Разбъркайте зеленчуците по средата на времето за готвене.

Стъпка 5 /5

Прехвърлете зеленчуците и сьомгата в чинии. Поръсете сьомгата със сладкия чили сос, пресния лук и сусама. Полейте зеленчуците със сока от лайм и ги поръсете с кориандър.