Треска с чери домати и босилек
- Общо време 25мин.
- 10мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
0.5 ч.л. Лют червен пипер на люспи
3 скилидка Чесън
400 г Чери домати
1 Люта чушка „Халапеньо“
1 с.л. Зехтин
6 cl Зеленчуков бульон
0.5 Пресен босилек
2 с.л. Лимонов сок (био)
1 ч.л. Кора от лимон (био)
Сол, пипер
4 филе Треска, всяко около 150 г
Черни маслини за гарниране
Аксесоари
тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Натрошете люспите червен лют пипер. Обелете чесъна и го нарежете на дребно. Измийте и нарежете чери доматите на половинки. Изплакнете, отстранете семките и нарежете чушките „Халапеньо“ на дребни филийки. Изплакнете босилека и го нарежете на дребно.
Стъпка 2 /6
Загрейте тиган и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да добавите съставките. Добавете зехтина, червения лют пипер и чесъна в тигана и сотирайте за 1 минута, докато чесънът стане ароматен.
Стъпка 3 /6
След това добавете чери доматите и чушките „Халапеньо“. Разбърквайки периодично, гответе, докато доматите омекнат и набъбнат, но все още са запазили формата си. Това трябва да отнеме около 12 минути. Добавете зеленчуковия бульон, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън.
Стъпка 4 /6
Смесете босилека, лимоновия сос, лимоновата кора, сол и черен пипер на вкус, след което оставете да къкри 2 минути. Прехвърлете соса в голяма купа и оставете настрана.
Стъпка 5 /6
Без да го изплаквате загрейте същия тиган на среден огън. Овкусете двете страни на рибата със сол и черен пипер. Поставете филетата от треска в тигана и гответе около 3 минути от всяка страна, в зависимост от това колко са дебели, докато добият златист цвят и се сготвят напълно.
Стъпка 6 /6
Изсипете соса от домати и босилек върху рибата и бързо загрейте всичко заедно. Гарнирайте с босилек и няколко парчета от черни маслини и сервирайте веднага.