Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Треска с чери домати и босилек

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 25мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 0.5 ч.л. Лют червен пипер на люспи

  • 3 скилидка Чесън

  • 400 г Чери домати

  • 1 Люта чушка „Халапеньо“

  • 1 с.л. Зехтин

  • 6 cl Зеленчуков бульон

  • 0.5 Пресен босилек

  • 2 с.л. Лимонов сок (био)

  • 1 ч.л. Кора от лимон (био)

  • Сол, пипер

  • 4 филе Треска, всяко около 150 г

  • Черни маслини за гарниране

Аксесоари

  • тиган
    тиган

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Натрошете люспите червен лют пипер. Обелете чесъна и го нарежете на дребно. Измийте и нарежете чери доматите на половинки. Изплакнете, отстранете семките и нарежете чушките „Халапеньо“ на дребни филийки. Изплакнете босилека и го нарежете на дребно.

  • 0.5ч.л. Лют червен пипер на люспи
  • 3скилидка Чесън
  • 400г Чери домати
  • 1 Люта чушка „Халапеньо“
  • 0.5 Пресен босилек

Стъпка 2 /6

Загрейте тиган и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да добавите съставките. Добавете зехтина, червения лют пипер и чесъна в тигана и сотирайте за 1 минута, докато чесънът стане ароматен.

  • 1с.л. Зехтин

Стъпка 3 /6

След това добавете чери доматите и чушките „Халапеньо“. Разбърквайки периодично, гответе, докато доматите омекнат и набъбнат, но все още са запазили формата си. Това трябва да отнеме около 12 минути. Добавете зеленчуковия бульон, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън.

  • 6cl Зеленчуков бульон

Стъпка 4 /6

Смесете босилека, лимоновия сос, лимоновата кора, сол и черен пипер на вкус, след което оставете да къкри 2 минути. Прехвърлете соса в голяма купа и оставете настрана.

  • 2с.л. Лимонов сок (био)
  • 1ч.л. Кора от лимон (био)
  • Сол, пипер

Стъпка 5 /6

Без да го изплаквате загрейте същия тиган на среден огън. Овкусете двете страни на рибата със сол и черен пипер. Поставете филетата от треска в тигана и гответе около 3 минути от всяка страна, в зависимост от това колко са дебели, докато добият златист цвят и се сготвят напълно.

  • Сол, пипер
  • 4филе Треска, всяко около 150 г

Стъпка 6 /6

Изсипете соса от домати и босилек върху рибата и бързо загрейте всичко заедно. Гарнирайте с босилек и няколко парчета от черни маслини и сервирайте веднага.

  • Черни маслини за гарниране

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
35мин.

Самоси с моцарела и чери домати

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Самоси с моцарела и чери домати
Tefal
Tefal
33мин.

Карамелизирано пиле с чери домати

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Карамелизирано пиле с чери домати
Tefal
Tefal
26мин.

Пиле по милански, средиземноморска салата и печени чери домати

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пиле по милански, средиземноморска салата и печени чери домати
Tefal
Tefal
11мин.

Паста с шунка и домати

Оценка пет звезди (средна)

2 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Паста с шунка и домати
Tefal
Tefal
15мин.

Миди с шунка и босилеково песто

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Миди с шунка и босилеково песто