Креп с черен шоколад и мандарина „Клементина“
- Общо време 49мин.
- 20мин.
Приготвяне - 29мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Яйца
1 с.л. Неутрална мазнина
2 с.л. Фина захар
30 cl Мляко
110 г Обикновено брашно
15 г Горчиво какао на прах
1 л Течна сметана
1 Мандарина „Клементина“ (био)
100 г Обикновен черен шоколад
2 Мандарини „Клементина“
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе тестото: в купа разбийте яйцата, мазнинато, захарта и половината мляко.
Стъпка 2 /7
Постепенно добавете брашното и горчивото какао на прах, докато получите гъсто, гладко тесто. Смесете тестото с останалото мляко. Ще получите гладко тесто за палачинки без бучки.
Стъпка 3 /7
Загрейте тиган за палачинки на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Намазнете повърхността с намазнена кухненска хартия. Добавете 1 черпак тесто върху горещия тиган и оформете тънка палачинка. Оставете да се приготви за 2 минути и когато ръбчетата започнат леко да покафеняват, я обърнете с плоска шпатула. Оставете за още 1 минута.
Стъпка 4 /7
Поставете палачинката върху чиния и продължете, докато изразходвате тестото. Можете да подреждате палачинките една върху друга.
Стъпка 5 /7
Пригответе шоколадовия сос: кипнете сметаната в касерола. Добавете кората от мандарина, за да овкуси сметаната, след това я изстискайте, за да извлечете сока. оставете настрана.
Стъпка 6 /7
Свалете от огъня, добавете натрошения шоколад и смесете до получаване на гладък, бляскав сос. Завършете соса, като добавите сока от мандарина. Смесете и го поддържайте топъл.
Стъпка 7 /7
Накрая, разнесете една лъжица шоколадов сос върху палачинката и поставете няколко парченца мандарина отгоре. Прегънете палачинката на четвъртини и се насладете веднага.





