Рататуй

Рататуй

Гарнитури

  • 4

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 1 с.л. (15 мл) олио за готвене или зехтин
  • 1 средно голяма глава лук
  • 225 г консерва белени домати
  • 1 патладжан (с махнати семки и нарязан)
  • 2 тиквички (нарязани)
  • 1 малка зелена пиперка (с махнати семки и накълцана)
  • 300 мл вода
  • 1 смачкана скилидка чесън (по желание)
  • Сол и пипер

Подготовка

Пригответе всички зеленчуци.

Загрейте олиото в тиган без капак и леко запържете зеленчуците, с изключение на доматите от консерва.

След като ги запържите добавете доматите, солта, пипера и водата.

Сложете капака на тигана и усилете котлона докрай.

Гответе в продължение на 10 минути.

Освободете парата бързо.

Ако има останала вода, върнете тигана на котлона, без да слагате капака и периодично проверявайте, дали водата не се е изпарила.

Tefal продукти за приготвяне на рецептата Ви