Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Рататуй

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 25мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 1 с.л. Олио или зехтин

  • 1 бр. Лук

  • 225 г Белени домати

  • 1 бр. Патладжан (с махнати семки и нарязан)

  • 2 бр. Тиквички (нарязани)

  • 1 бр. Зелена пиперка (с махнати семки и накълцана)

  • 300 мл Вода

  • 1 бр. Смачкана скилидка чесън (по желание)

  • Сол и пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Пригответе всички зеленчуци.

Стъпка 2 /7

Загрейте олиото в тиган без капак и леко запържете зеленчуците, с изключение на доматите от консерва.

Стъпка 3 /7

След като ги запържите добавете доматите, солта, пипера и водата.

Стъпка 4 /7

Сложете капака на тигана и усилете котлона докрай.

Стъпка 5 /7

Гответе в продължение на 10 минути.

Стъпка 6 /7

Освободете парата бързо.

Стъпка 7 /7

Ако има останала вода, върнете тигана на котлона, без да слагате капака и периодично проверявайте, дали водата не се е изпарила.