Рататуй
- Общо време 25мин.
- 15мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 с.л. Олио или зехтин
1 бр. Лук
225 г Белени домати
1 бр. Патладжан (с махнати семки и нарязан)
2 бр. Тиквички (нарязани)
1 бр. Зелена пиперка (с махнати семки и накълцана)
300 мл Вода
1 бр. Смачкана скилидка чесън (по желание)
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе всички зеленчуци.
Стъпка 2 /7
Загрейте олиото в тиган без капак и леко запържете зеленчуците, с изключение на доматите от консерва.
Стъпка 3 /7
След като ги запържите добавете доматите, солта, пипера и водата.
Стъпка 4 /7
Сложете капака на тигана и усилете котлона докрай.
Стъпка 5 /7
Гответе в продължение на 10 минути.
Стъпка 6 /7
Освободете парата бързо.
Стъпка 7 /7
Ако има останала вода, върнете тигана на котлона, без да слагате капака и периодично проверявайте, дали водата не се е изпарила.