Ризото по милански

Ризото по милански

Гарнитури

  • 4

    Брой хора

  • Евтино

    Разход

  • Много лесно

    Трудност

  • Време за приготвяне

  • Време за приготвяне

Продукти

  • 2 мерителни чаши или 300 г ориз на зърна
  • 50 мл (3 с.л.) зехтин
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 100 г шунка
  • 100 г гъби
  • 400 мл пилешки или зеленчуков бульон
  • 250 мл доматен сос
  • Сирене Пармезан
  • Сол и пипер.

Подготовка

Измийте ориза под течаща вода.

Нарежете шунката и печурките на малки парчета.

Сложете зехтина, накълцания лук, шунката, гъбите и ориза в купа.

Разбъркайте добре.

Добавете пилешкия бульон и подправете с пипер.

Леко подсолете, но не слагайте твърде много. Особено ако използвате кубчета бульон.

Похлупете и включете.

Уредът ще превключи автоматично на програма „Кееp warm“ след около 16 минути.

Сервирайте с доматен сос.

Tefal продукти за приготвяне на рецептата Ви