15-минутен Пад Тай със скариди
- Общо време 45мин.
- 30мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
300 г Оризови нудли
4 Яйца
Сол, пипер
9 cl Сос от стриди
9 cl Оризов оцет
9 г Кафява захар
2 ч.л. Соев сос
500 г Сготвени скариди
1 с.л. Сусамово олио
1 Голям шалот
4 скилидка Чесън
2 ч.л. Джинджифил
1 Пресен лук за гарниране
Пресен кориандър за гарниране
1 Лайм за гарниране
Печени фъстъци за гарниране
Пресни бобови кълнове за гарниране
0.5 ч.л. Лют червен пипер на люспи за гарниране
Аксесоари
Multipan дълбок тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /11
Уверете се, че сте отстранили дръжката Ingenio, когато готвите в тава и/или във фурната.
Стъпка 2 /11
Пригответе нудлите според указанията на опаковката, изплакнете със студена вода, за да прекратите готвенето и да предотвратите залепване, и го оставете настрана.
Стъпка 3 /11
Междувременно разбийте яйцата в купа с вилица и добавете обилна щипка сол и пипер. оставете настрана.
Стъпка 4 /11
Пригответе соса за Пад Тай. В купа разбъркайте соса от стриди, оризовия оцет, кафявата захар и соевия сос. оставете настрана.
Стъпка 5 /11
Обелете и овкусете скаридите със сол и черен пипер и оставете настрана. Обелете и нарежете шалота, чесъна и джинджифила.
Стъпка 6 /11
Загрейте тиган и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да добавите съставките. Загрейте сусамовото мазнина на среден огън и добавете шалота, чесъна и джинджифила и ги сотирайте за няколко минути, докато станат златисти и ароматни.
Стъпка 7 /11
Съберете сместа с шалот в едната страна на уок тигана и добавете разбитите яйца в центъра. С метална шпатула разбъркайте яйцата и ги раздробете на малки парченца, като ги оставите да покафенеят, и постепенно ги смесете с шалотите.
Стъпка 8 /11
Добавете отцедените нудли и ги смесете с яйцата, като разбърквате непрекъснато за 3 – 4 минути, докато нудлите омекнат.
Стъпка 9 /11
Добавете Пад Тай соса и гответе в продължение на 1 минута, след което добавете скаридите, докато разбърквате нудлите още няколко минути. Гответе, докато нудлите са крехки (но все още малко жилави), като добавите малко вода, ако изглеждат твърде сухи.
Стъпка 10 /11
Изплакнете и нарежете пресния лук. Изплакнете и нарежете кориандъра. Изплакнете и нарежете кориандъра. Натрошете печените фъстъци.
Стъпка 11 /11
Гарнирайте нудлите с бобови кълнове, пресен лук, кориандър, лют червен пипер на люспи, резени лайм и фъстъци.