Пържени зеленчуци с бадеми
- Общо време 0мин.
- 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 ч.л. Царевично нишесте
1 ч.л. Захар
3 ч.л. Студена вода
2 ч.л. Соев сос
1 ч.л. Сусамово олио
600 г Броколи
1 Голяма, сладка червена чушка
1 Малка глава лук
2 скилидка Чесън
1 с.л. Пресен джинджифил
2 ч.л. Рапично масло
60 г Филирани бадеми, печени
Аксесоари
Уок тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /5
В малка купа смесете царевичното нишесте и захарта. Добавете вода, соев сос и сусамово мазнина, докато стане гладка смес; оставете настрана.
Стъпка 2 /5
Измийте и нарежете броколите на розички. Почистете семките и нарежете чушката на парченца. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Обелете и пресовайте чесъна. Обелете и настържете джинджифила.
Стъпка 3 /5
Загрейте уок и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Запържете броколите в горещо мазнина за 3 минути.
Стъпка 4 /5
Добавете чушката, лука, чесъна и джинджифила. Пържете в продължение на 2 минути.
Стъпка 5 /5
Намалете огъня. Разбъркайте сместа със соев сос; разбъркайте я със зеленчуците и ядките. Гответе и бъркайте в продължение на 2 минути или докато се сгъсти.