Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Компот от ябълки и круши с портокалов цвят и щройзел

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 1ч. 20мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Охлаждане
    20мин.

Съставки

6 порции

  • Съставки за КОМПОТА:

  • 1.3 кг Ябълки („Роял Гала“ или „Златна превъзходна“)

  • 380 г Круши

  • 7 cl Вода

  • 1 с.л. Вода от портокалов цвят

  • Съставки за ЩРОЙЗЕЛ ТОПИНГА:

  • 50 г Неосолено масло

  • 50 г Тръстикова захар

  • 75 г Брашно за сладкарски изделия

  • Съставки за ГАРНИРАНЕ:

  • 15 г Неосолено масло

  • 20 г Тръстикова захар

  • Съставки за ГЛАЗУРАТА:

  • 30 cl Сметана 30%

  • 15 г Пудра захар

  • 1 ч.л. Вода от портокалов цвят

Аксесоари

  • Висока тенджера/тенджера
    Висока тенджера/тенджера

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Обелете ябълките и крушите, като отделите две ябълки настрани. Нарежете ги наполовина. Отстранете семките, след което нарежете всяка половинка на шест парчета.

  • 1.3кг Ябълки („Роял Гала“ или „Златна превъзходна“)
  • 380г Круши

Стъпка 2 /7

Поставете ябълките, крушите и водата в голяма тенджера. Покрийте и гответе на слаб огън в продължение на 15 минути. Разбърквайте периодично. След като плодовете са готови, свалете ги от огъня и блендирайте компота с пасатор за 5 минути, за да получите гладка, фина текстура. Добавете водата от портокалов цвят, разбъркайте, оставете да се охлади и приберете в хладилника.

  • 1.3кг Ябълки („Роял Гала“ или „Златна превъзходна“)
  • 380г Круши
  • 7cl Вода
  • 1с.л. Вода от портокалов цвят
  • Висока тенджера/тенджера

Стъпка 3 /7

Загрейте фурната на 180°C. Смесете маслото, тръстиковата захар и брашното в купа, за да получите ронлива смес. Ако маслото в твърде меко, приберете сместа в хладилника за 20 минути, след което размесете отново. Разстелете равномерно върху тава, покрита с хартия за готвене, и печете за 10 минути.

  • 50г Неосолено масло
  • 50г Тръстикова захар
  • 75г Брашно за сладкарски изделия

Стъпка 4 /7

Извадете тавата от фурната и натрошете с шпатула. Сместа трябва да е ронлива. Завършете готвенето във фурната за 5 минути, за да се карамелизира. Оставете да се охлади, след което оставете настрана.

Стъпка 5 /7

Нарежете двете заделени ябълки на средни кубчета х 1 см. Загрейте тигана на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да добавите съставките. Добавете маслото. Добавете кубчетата ябълка и оставете да покафенеят леко за 5 минути. Завършете с тръстикова захар, за да карамелизирате ябълките. оставете настрана.

  • 1.3кг Ябълки („Роял Гала“ или „Златна превъзходна“)
  • 15г Неосолено масло
  • 20г Тръстикова захар

Стъпка 6 /7

В много студена купа разбийте леко сметаната, за да ѝ придадете текстура на много мека и гъвкава бита сметана. Добавете пудрата захар и водата от портокалов цвят. Смесете. оставете настрана да се охлади.

  • 30cl Сметана 30%
  • 15г Пудра захар
  • 1ч.л. Вода от портокалов цвят

Стъпка 7 /7

Разпределете компота във верини с лъжица. Добавете супена лъжица с връх от щройзела. Аранжирайте карамелизираните ябълкови кубчета по ръба. Завършете с лъжица крем с портокалов цвят. Насладете се!

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
45мин.

Крем с компот от ябълки

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Крем с компот от ябълки
Tefal
Tefal
18мин.

Мармалад от круши и кестени

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Мармалад от круши и кестени
Tefal
Tefal
28мин.

Круши с пълнеж от фурми

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Круши с пълнеж от фурми
Tefal
Tefal
27мин.

Пудинг с ябълки и семе от чия

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пудинг с ябълки и семе от чия
Tefal
Tefal
16мин.

Панакота с лимони и круши

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Панакота с лимони и круши