Брауни с печени лешници и 3 вида шоколад
- Общо време 55мин.
- 15мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
200 г Черен готварски шоколад 60%
150 г Неосолено масло
2 Яйца
150 г Захар
1 ч.л. Натурален екстракт от ванилия
1 щипка Сода бикарбонат
1 щипка Морска сол „Фльор дьо сел“
150 г Брашно тип 55
100 г Почистени лешници
50 г Парченца от 3 вида шоколад
Аксесоари
тиган касерола
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Нарежете шоколада и маслото на парченца и ги поставете в касерола. Загрейте касеролата на слаб огън и разтопете шоколада и маслото, като разбърквате периодично с дървена лъжица.
Стъпка 2 /7
Загрейте фурната предварително на 180°C.
Стъпка 3 /7
В купа разбийте яйцата, захарта и ванилията, докато сместа стане пухкава, след което добавете сместа от разтопен шоколад и масло. Смесете. Добавете содата бикарбонат, солта и брашното. Смесете с шпатула, докато тестото стане хомогенно.
Стъпка 4 /7
Натрошете лешниците на едро и добавете 2/3 към тестото заедно с 2/3 от трите вида шоколадовите парченца.
Стъпка 5 /7
Изсипете тестото в тиган за пържене, изгладете повърхността и поръсете с останалите лешници и шоколадови парченца. Печете за около 25 минути.
Стъпка 6 /7
След приготвяне оставете да се охлади и приберете в хладилника.
Стъпка 7 /7
Използвайте дървена или силиконова шпатула за нарязване и сервиране и се насладете!