Риба, приготвена на пара по кантонски
- Общо време 33мин.
- 10мин.
Приготвяне - 23мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
500 г Филета от американска треска (разрязани на 2)
4 ч.л. Нарязан джинджифил
2 с.л. Соев сос
1 ч.л. сусамово олио
2 с.л. Слънчогледово олио
2 клечка, стрък зелен лук, белите и зелените части ситно нарязани
20 стръкче Кориандър, стъблата и листата едро нарязани
Чушка
Аксесоари
Парна кошница
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /9
Нарежете джинджифила.
Стъпка 3 /9
Постелете кошницата за готвене на пара с хартия за печене. Поставете рибата в кошницата, като се уверите, че парчетата не се застъпват.
Стъпка 4 /9
Изсипете 250 мл вода в купата. Поставете кошницата вътре.
Стъпка 5 /9
Смесете половината от джинджифила със соевия сос и сусамовото олио. Изсипете върху рибата.
Стъпка 6 /9
Включете програма „Готвене на пара“ - ниска степен.
Стъпка 7 /9
Извадете кошницата. Поставете рибата и нейния сос в чиния. Измийте и подсушете купата.
Стъпка 8 /9
Запържете останалата половина от джинджифила с олиото за 1 минута. Добавете лука и кориандъра. Подправете с чушка и разбъркайте.
Стъпка 9 /9
Изсипете върху рибата и сервирайте.