Чили кон карне
- Общо време 1ч. 42мин.
- 30мин.
Приготвяне - 42мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
300 г Говежди фланк стек
1 с.л. Зехтин
1 ч.л. Люта чушка „Еспелет“
1 щипка Лют червен пипер на люспи
1 щипка Кимион
1 Лук
2 скилидка Чесън
1 Червена чушка
1 ч.л. Неутрална мазнина
2 ч.л. Лют червен пипер на прах
0.5 ч.л. Кимион на прах
1 с.л. Доматено пюре
1 ч.л. Захар
300 г Телешка кайма
800 г Нарязани домати
400 г Сготвен червен боб
1 ч.л. Печен сусам
Сол, пипер
Аксесоари
Съдове Ingenio
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Нарежете пържолата на ивици и мариновайте в зехтин за 30 минути. Подправете със сол и черен пипер и добавете голяма щипка чили и кимион.
Стъпка 2 /9
Обелете и нарежете лука и чесъна. Измийте чушките, отстранете семките и ги нарежете на кубчета.
Стъпка 3 /9
Загрейте тенджера на среден огън с малко мазнина и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да добавите съставките.
Стъпка 4 /9
Добавете лука, чесъна и чушките. гответе на среден огън за 6 минути, докато зеленчуците омекнат и покафенеят. Добавете чилито, кимиона и доматената паста. Подправете със сол, черен пипер и захар.
Стъпка 5 /9
Добавете нарязаното месо. Разбъркайте с дървена лъжица и оставете да къкри за 5 минути, като разбърквате периодично, докато месото се сготви.
Стъпка 6 /9
Добавете нарязаните домати. Смесете и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 20 минути без капак.
Стъпка 7 /9
Добавете червения боб и продължете да готвите още 8 минути. Можете да добавите малко вода по време на готвене, ако е необходимо.
Стъпка 8 /9
Загрейте тиган с малко мазнина на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да добавите съставките.
Стъпка 9 /9
Леко запечете нарязаното на ивици телешко. Добавете ги в тенджерата с чили и поръсете с печен сусам. Сервирайте веднага.