Крем брюле с мляно кафе
- Общо време 19ч.
- 15мин.
Приготвяне - 45мин.
Приготвяне - 18ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
20 cl Мляко
40 cl Крем фреш
60 г Мляно кафе
190 г Фина захар
6 Жълтъци
40 г Кафява захар
Аксесоари
касерола
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Смесете млякото, сметаната и мляното кафе от предната вечер. Приберете в хладилника, за да може кафето да отдели вкуса си.
Стъпка 2 /10
Прецедете сместа през фина кухненска цедка или памучен тензух.
Стъпка 3 /10
Затоплете млякото и сметаната. Точно преди да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 10 минути.
Стъпка 4 /10
Загрейте фурната предварително на 160°C.
Стъпка 5 /10
Разбийте фината захар с жълтъците в купа. Постепенно добавете топлия млечен крем.
Стъпка 6 /10
Върнете сместа в съда и я оставете да се сгъсти, докато разбърквате на много слаб огън.
Стъпка 7 /10
Спрете готвенето, когато кремът започне да остава по лъжицата.
Стъпка 8 /10
Разделете крема в 4 рамекина. Поставете ги в тава, напълнена с топла вода. Печете в продължение на 30 минути.
Стъпка 9 /10
След като са готови, оставете рамекините с крем брюле да се охладят на стайна температура, след което ги приберете в хладилника за поне 6 часа.
Стъпка 10 /10
Преди сервиране поръсете кафява захар върху крема и я карамелизирайте с горелка.