Телешки верини по италиански
- Общо време 35мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (1)
Съставки
4 порции
280 г Телешко филе
60 г Свинско филе
40 г Пекорино с черен пипер
0.5 Лимони (кората)
1 скилидка Скилидка чесън
30 г Стар хляб
2 с.л. Магданоз
4 резен Италианска шунка
Сол, черен пипер
Аксесоари
комплект от 8 буркана
Приготвяне
Стъпка 1 /6
В подходящ съд смесете телешката кайма със свинската кайма.
Стъпка 2 /6
Добавете нарязаното на кубчета пекорино, фино настърганата лимонова кора, нарязания чесън, надробения стар хляб и нарязания магданоз. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /6
Разточете сместа между дланите си, за да оформите малки топчета. Около всяко кюфте увийте парче италианска шунка.
Стъпка 4 /6
Поставете кюфтетата с италианската шунка във верините без капаците.
Стъпка 5 /6
Поставете верините в уреда, снабден с чиния. Започнете процеса на готвене.
Стъпка 6 /6
Сервирайте горещи със сос по ваш избор.