Корейски пържени пилешки крилца, лют сос
- Общо време 1ч. 8мин.
- 20мин.
Приготвяне - 18мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
16 Пилешки крилца
50 cl Мляко
25 г Нарязан на ситно чесън
10 г Джинджифил
20 г Соев сос
60 г Гочуджанг (сладко от люти чушки)
15 г Оризов оцет
10 г Сусамово масло
20 г Акациев мед
15 г Кетчуп
1 ч.л. Чесън на прах
1 ч.л. Сушен лук
60 г Брашно за сладкиши
30 г Царевично брашно
0.5 саше Бакпулвер
2 Яйца
150 г Панко галета
2 с.л. Пресен лук
1 с.л. Семена от бял сусам
Аксесоари
Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /8
В купа накиснете пилешките крилца в млякото за 30 мин. През това време пригответе соса. В голяма купа добавете нарязания чесън, джинджифила, соевия сос, гочуджанга, оризовия оцет, сусамовото масло, акациевия мед и кетчупа. Разбъркайте с бъркалка. Оставете настрана.
Стъпка 2 /8
Отцедете пилето с помощта на сито. В купа смесете чесъна на прах и сушения лук. Оваляйте пилешките крилца в тази смес.
Стъпка 3 /8
Подредете 3 чинии. Изсипете брашното, царевичното брашно и бакпулвера в първата чиния, яйцата - във втората, а панировката панко - в третата. Разбийте яйцата с вилица.
Стъпка 4 /8
Потопете пилешките крилца едно по едно в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в галетата.
Стъпка 5 /8
Поставете пилешките крилца в кошницата за пържене. Поставете кошницата за пържене в средната позиция на фурната.
Стъпка 6 /8
Включете уреда. Стартирайте програмата Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 180°C и задайте време за готвене 18 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 7 /8
В края на готвенето извадете пилешките крилца и ги поставете в купата със соса. Разбъркайте, за да покриете пилешките крилца със соса, и сервирайте веднага.
Стъпка 8 /8
Гарнирайте с нарязан пресен лук и бял сусам.