Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Корейски пържени пилешки крилца, лют сос

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 8мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    18мин.
  • Охлаждане
    30мин.

Съставки

4 порции

  • 16 Пилешки крилца

  • 50 cl Мляко

  • 25 г Нарязан на ситно чесън

  • 10 г Джинджифил

  • 20 г Соев сос

  • 60 г Гочуджанг (сладко от люти чушки)

  • 15 г Оризов оцет

  • 10 г Сусамово масло

  • 20 г Акациев мед

  • 15 г Кетчуп

  • 1 ч.л. Чесън на прах

  • 1 ч.л. Сушен лук

  • 60 г Брашно за сладкиши

  • 30 г Царевично брашно

  • 0.5 саше Бакпулвер

  • 2 Яйца

  • 150 г Панко галета

  • 2 с.л. Пресен лук

  • 1 с.л. Семена от бял сусам

Аксесоари

  • Kошница за пържене
    Kошница за пържене

Приготвяне

Стъпка 1 /8

В купа накиснете пилешките крилца в млякото за 30 мин. През това време пригответе соса. В голяма купа добавете нарязания чесън, джинджифила, соевия сос, гочуджанга, оризовия оцет, сусамовото масло, акациевия мед и кетчупа. Разбъркайте с бъркалка. Оставете настрана.

  • 16 Пилешки крилца
  • 50cl Мляко
  • 25г Нарязан на ситно чесън
  • 10г Джинджифил
  • 20г Соев сос
  • 60г Гочуджанг (сладко от люти чушки)
  • 15г Оризов оцет
  • 10г Сусамово масло
  • 20г Акациев мед
  • 15г Кетчуп

Стъпка 2 /8

Отцедете пилето с помощта на сито. В купа смесете чесъна на прах и сушения лук. Оваляйте пилешките крилца в тази смес.

  • 1ч.л. Чесън на прах
  • 1ч.л. Сушен лук

Стъпка 3 /8

Подредете 3 чинии. Изсипете брашното, царевичното брашно и бакпулвера в първата чиния, яйцата - във втората, а панировката панко - в третата. Разбийте яйцата с вилица.

  • 60г Брашно за сладкиши
  • 30г Царевично брашно
  • 0.5саше Бакпулвер
  • 2 Яйца
  • 150г Панко галета

Стъпка 4 /8

Потопете пилешките крилца едно по едно в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в галетата.

Стъпка 5 /8

Поставете пилешките крилца в кошницата за пържене. Поставете кошницата за пържене в средната позиция на фурната.

Стъпка 6 /8

Включете уреда. Стартирайте програмата Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 180°C и задайте време за готвене 18 мин. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 7 /8

В края на готвенето извадете пилешките крилца и ги поставете в купата със соса. Разбъркайте, за да покриете пилешките крилца със соса, и сервирайте веднага.

Стъпка 8 /8

Гарнирайте с нарязан пресен лук и бял сусам.

  • 2с.л. Пресен лук
  • 1с.л. Семена от бял сусам

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
12ч. 39мин.

Пилешки крилца

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пилешки крилца
Tefal
Tefal
35мин.

Пилешки крилца

Оценка пет звезди (средна)

1 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пилешки крилца
Tefal
Tefal
45мин.

Пилешки крилца по азиатски

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пилешки крилца по азиатски
Tefal
Tefal
40мин.

Пикантни пилешки крилца

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пикантни пилешки крилца
Tefal
Tefal
5мин.

Пилешки биволски крилца на грил

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пилешки биволски крилца на грил