Грилована ципура с домати и маслини
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
1 Лимон
1 с.л. Магданоз
1 скилидка Чесън
2 Домати
100 г Маслини без костилки
1 стъбло, стрък Пресен лук (около 30 г)
2 с.л. Балсамов оцет
1 ч.л. Каперси
12 cl Зехтин
10 г Кедрови ядки
4 филе Морски костур
3 с.л. Зехтин
Мащерка
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе соса: Нарежете лимона на 2 части. Настържете кората на половината лимон и го изстискайте. Накълцайте магданоза и чесъна, след което нарежете доматите на кубчета и маслините на филийки. Нарежете на ситно пресния лук. Сложете всичко в купа. Добавете балсамовия оцет, каперсите и зехтина. Разбъркайте.
Стъпка 2 /7
В горещ тиган добавете кедровите ядки и ги запържете на силен огън за 2 минути. Незабавно ги поставете в чиния. Оставете да се охладят, след което ги добавете в купата. Оставете настрана.
Стъпка 3 /7
Поставете филетата ципура върху тавата за печене с кожата нагоре. Добавете кората на останалия половин лимон, както и сока.
Стъпка 4 /7
Посолете и поръсете с черен пипер филетата от двете страни. Полейте филетата със зехтин, поръсете с мащерка и розмарин.
Стъпка 5 /7
Поставете тавата за печене на най-високата позиция във фурната.
Стъпка 6 /7
Включете уреда. Стартирайте програмата Grill (Гриловане) на 200°C и настройте времето за готвене на 10 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 7 /7
Сервирайте със соса.