Гриловани патладжани с песто
- Общо време 37мин.
- 10мин.
Приготвяне - 27мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
3 Патладжани
11 cl Зехтин
Сол, черен пипер
150 г Песто
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Измийте патладжаните и ги нарежете на филийки с дебелина около 5 мм.
Стъпка 2 /4
Намажете ги с олио, след което ги подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /4
Поставете грил плочата в купата на уреда и сложете патладжаните върху нея на един слой. Уред с автоматични програми: Настройте в режим AIR FRY (Готвене с горещ въздух) на 170°C за 20 минути, като по средата на готвенето трябва д а ги обърнете. Намажете ги с песто и отново задайте AIR FRY (Готвене с горещ въздух) за 2 минути. Уред с механичен термостат 2 в 1: Настройте на 170°C за 20 минути, като по средата на готвенето трябва да ги обърнете, след това намажете с песто и гответе още 2 минути.
Стъпка 4 /4
Намажете с песто и настройте на GRILL (Гриловане) за 5 минути (уред с автоматични програми) и на 200°C за 5 минути (уред с механичен термостат 2 в 1).