Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Дърпано свинско и нарязана на кубчета мускатова тиква

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 45мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    1ч. 30мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • За дърпаното свинско:

  • 1 ч.л. Пушен червен пипер

  • 1 с.л. Чили на прах

  • 2 ч.л. Лук на прах

  • 60 г кафява захар

  • Сол и пипер

  • 800 г Свинско бон филе

  • 1 с.л. Зехтин

  • 20 cl Барбекю сос

  • 10 cl Кетчуп

  • 12 cl ябълков оцет

  • 12 cl Пилешки бульон

  • 1 с.л. сос Уорчестър

  • За тиквата:

  • 600 г Мускатна тиква

  • 1 ч.л. Мляна канела

  • 1 ч.л. Пушен червен пипер

  • 1 с.л. Пчелен мед

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Обелете и нарежете лука. В малка купа смесете червения пипер, чилито на прах, лука и кафявата захар. Полейте свинското със зехтин и след това със сместа от подправки. Подправете със сол и черен пипер. В голяма купа смесете барбекю соса, кетчупа, ябълковия оцет, бульона и соса Уорчестър. Сложете свинското месо в съд, който се побира в чекмедже 1 и го полейте със соса.

  • 1ч.л. Пушен червен пипер
  • 1с.л. Чили на прах
  • 2ч.л. Лук на прах
  • 60г кафява захар
  • Сол и пипер
  • 800г Свинско бон филе
  • 1с.л. Зехтин
  • 20cl Барбекю сос
  • 10cl Кетчуп
  • 12cl ябълков оцет
  • 12cl Пилешки бульон
  • 1с.л. сос Уорчестър

Стъпка 2 /7

Измийте, обелете и нарежете на 1,5 см кубчета мускатната тиква. В голяма купа разбъркайте кубчетата тиква с канелата, червения пипер и меда.

  • 600г Мускатна тиква
  • 1ч.л. Мляна канела
  • 1ч.л. Пушен червен пипер
  • 1с.л. Пчелен мед

Стъпка 3 /7

Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 90 минути. Поставете 1 свинско филе на грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПЪРЖЕНИ KAРТОФИ на 200°C за 30 минути. Сложете кубчетата тиква на грил решетката в чекмедже 2.

Стъпка 4 /7

Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.

Стъпка 5 /7

По средата на времето за готвене обърнете свинското филе. По средата на времето за готвене на тиквата, когато уредът издаде звуков сигнал и иконата започне да мига, разклатете чекмеджето, за да разбъркате.

Стъпка 6 /7

Проверете дали месото е готово – това зависи от размера на парчето. Увеличете времето с още 5 минути, ако е необходимо.

Стъпка 7 /7

Накъсайте месото с 2 вилици. Сервирайте веднага с нарязаната на кубчета тиква.