Калмар с полента
- Общо време 25мин.
- 20мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
600 г Калмар, нарязан на кръгчета
30 г Масло
2 бр. Скилидка чесън, изчистена, нарязана
2 бр. Лимон, сокът
150 г Полента
200 мл Нискомаслена сметана
400 мл Зеленчуков бульон
2 с.л. Магданоз, нарязан
Пергаментова хартия
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
600г Калмар, нарязан на кръгчета 30г Масло 2бр. Скилидка чесън, изчистена, нарязана 2бр. Лимон, сокът 150г Полента 200мл Нискомаслена сметана 400мл Зеленчуков бульон 2с.л. Магданоз, нарязан Пергаментова хартия Сол, пипер
Стъпка 2 /6
Застелете кошничката за готвене на пара с кръг от пергаментова хартия.
Пергаментова хартия
Стъпка 3 /6
Сложете полента, сметана и бульон в съда. Подправете със сол и пипер. Разбърквайте до сгъстяване. Сложете в кошничката за готвене на пара.
150г Полента 200мл Нискомаслена сметана 400мл Зеленчуков бульон Сол, пипер
Стъпка 4 /6
Сложете в съда калмара, масло, лимонов сок, чесън, сол, пипер и 50 мл вода. Сложете отгоре кошничката за готвене на пара.
600г Калмар, нарязан на кръгчета 30г Масло 2бр. Скилидка чесън, изчистена, нарязана 2бр. Лимон, сокът Сол, пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Сервирайте полентата в кошничката за готвене на пара с калмара, овкусен с магданоз.
2с.л. Магданоз, нарязан