Калмар с полента
Tefal
Рецепта на Tefal

Калмар с полента

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 25мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    5мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 600 г Калмар, нарязан на кръгчета

  • 30 г Масло

  • 2 бр. Скилидка чесън, изчистена, нарязана

  • 2 бр. Лимон, сокът

  • 150 г Полента

  • 200 мл Нискомаслена сметана

  • 400 мл Зеленчуков бульон

  • 2 с.л. Магданоз, нарязан

  • Пергаментова хартия

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 600г Калмар, нарязан на кръгчета
  • 30г Масло
  • 2бр. Скилидка чесън, изчистена, нарязана
  • 2бр. Лимон, сокът
  • 150г Полента
  • 200мл Нискомаслена сметана
  • 400мл Зеленчуков бульон
  • 2с.л. Магданоз, нарязан
  • Пергаментова хартия
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /6

Застелете кошничката за готвене на пара с кръг от пергаментова хартия.

  • Пергаментова хартия

Стъпка 3 /6

Сложете полента, сметана и бульон в съда. Подправете със сол и пипер. Разбърквайте до сгъстяване. Сложете в кошничката за готвене на пара.

  • 150г Полента
  • 200мл Нискомаслена сметана
  • 400мл Зеленчуков бульон
  • Сол, пипер

Стъпка 4 /6

Сложете в съда калмара, масло, лимонов сок, чесън, сол, пипер и 50 мл вода. Сложете отгоре кошничката за готвене на пара.

  • 600г Калмар, нарязан на кръгчета
  • 30г Масло
  • 2бр. Скилидка чесън, изчистена, нарязана
  • 2бр. Лимон, сокът
  • Сол, пипер

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

Сервирайте полентата в кошничката за готвене на пара с калмара, овкусен с магданоз.

  • 2с.л. Магданоз, нарязан