Карамелизирани пилешки бутчета с джинджифил и царевица
- Общо време 1ч. 5мин.
- 10мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 с.л. Течен мед
6 с.л. Соев сос
3 с.л. Сос якитори
1 с.л. Сусамово масло
0.5 с.л. Пресен джинджифил
0.5 Пресен лук
2 Кочани вакуумно опакована царевица
8 Пилешки бутчета (приблизително 1 кг)
Кориандър
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
В голяма купа смесете меда, соевия сос, соса якитори и сусамовото масло. Настържете и добавете джинджифила. Нарежете зелената част на пролетния лук на много тънки филийки. Добавете ги в купата. Леко подправете с черен пипер.
Стъпка 2 /8
Нарежете царевичните кочани на парчета с дебелина 3 см.
Стъпка 3 /8
Добавете пилешките бутчета и царевичните кочани към маринатата. Разбъркайте внимателно, за да се покрият със соса.
Стъпка 4 /8
Оставете да се мариноват за 30 минути.
Стъпка 5 /8
Поставете бутчетата и царевицата върху тавата за печене. Добавете маринатата. Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 6 /8
Включете уреда. Изберете програмата Roast (печене на шиш) на 200°C и задайте време за печене 25 минути. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 7 /8
След като се сготви, ако сосът се сгъсти твърде много, добавете малко вода в тавата за печене.
Стъпка 8 /8
Поставете бутчетата и царевичните кочани в чиния, добавете соса, поръсете с нарязан кориандър и сервирайте горещи. Поднесете с обикновен ориз.