Паниран чипс от тиквички
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
400 г Средно големи тиквички (около 2 тиквички)
50 г Брашно за сладкиши
Сол
150 г Галета
2 Яйца
1 филе Зехтин
Аксесоари
Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Измийте тиквичките, отстранете краищата им и ги нарежете на филийки с дебелина около 1 см.
Стъпка 2 /7
В плитка купа смесете брашното и солта. Разбийте яйцата в друга купа. Поставете галетата в трета купа.
Стъпка 3 /7
Оваляйте всяко парче в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в галетата, докато се покрият добре. Напръскайте със зехтин.
Стъпка 4 /7
Подредете парчетата тиквички в кошницата за пържене, без да се допират. Поставете кошницата за пържене в средната позиция на фурната.
Стъпка 5 /7
Включете уреда. Изберете програмата Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 200°C и задайте време за готвене 10 мин. Натиснете СТАРТ. Наблюдавайте процеса на готвене.
Стъпка 6 /7
Продължете, докато не останат повече тиквички.
Стъпка 7 /7
Сервирайте с различни сосове: кетчуп, доматен сос или сос от лук.