Пилешки пролетни рулца
- Общо време 1ч. 2мин.
- 20мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
7 г Гъби шийтаке
20 г Оризови нудли вермичели
100 г Моркови (около 2)
300 г Пилешки гърди
0.5 Средно голяма глава лук
0.5 ч.л. Пресен джинджифил
20 листо Пресен кориандър
1 с.л. Сусамово масло
2 с.л. Соев сос
6 листо Тънко тесто брик
30 г Разтопено масло
Неутрално масло
Соев сос
Маруля
Прясна мента
Аксесоари
Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /8
В купа накиснете черните гъби в хладка вода за 30 минути. Поставете оризовите фидета в друга купа и ги залейте с хладка вода. Оставете да се накиснат за 30 минути. Настържете морковите с ренде с едри дупки или ги нарежете на тънки ленти, след което ги нарежете на пръчици с дължина около 8 см.
Стъпка 2 /8
Поставете нарязаното пилешко месо и лука в блендер. Смесете внимателно. Изсипете в купа и добавете настърганите моркови или пръчици от моркови. Изстискайте черните гъби между пръстите си, за да изцедите влагата от тях. Нарежете ги на малки парчета и ги добавете. Изцедете оризовите нудли по същия начин, след което с ножица ги нарежете на малки нудли с дължина около 4 см. Добавете ги в купата. Настържете джинджифила и отстранете листата кориандър, след което ги добавете в купата. Добавете сусамовото олио и соевия сос. Разбъркайте добре, докато се получи гладка плънка.
Стъпка 3 /8
Разточете лист от тестото. Поставете голяма лъжица от плънката в долния край на листа.
Стъпка 4 /8
Навийте парче от тестото върху плънката, като се уверите, че плънката е прибрана, след което сгънете страните към средата от двете страни на плънката. Навийте на руло, докато стигнете до края. Запечатайте цепнатините с малко разтопено масло. С помощта на четка леко намажете рулата с масло от всички страни.
Стъпка 5 /8
Сложете рулцата в кошницата за пържене. Поставете кошницата за пържене в средната позиция на фурната.
Стъпка 6 /8
Включете уреда. Изберете програмата Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 200°C и задайте време за готвене 12 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 7 /8
Ако е необходимо, продължете да готвите, докато се оцветят хубаво.
Стъпка 8 /8
Сервирайте със соев сос, листа маруля и стръкчета мента.