Пържени картофи с халуми
- Общо време 14мин.
- 5мин.
Приготвяне - 9мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
400 г Халуми с билки
30 г Брашно за сладкиши
4 Средно големи яйца
100 г Панко галета
1 ч.л. Чесън на прах
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете халумито на пръчици с дебелина 1 см. Сложете брашното в купа. Счупете яйцата във втора купа и ги разбийте добре. В трета купа смесете галетата и чесъна на прах.
Стъпка 2 /6
Потопете всяко парче халуми в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Те трябва да са панирани от всички страни. Потопете оваляните в галета картофени пръчици отново в разбитите яйца, а след това отново в галета. Оставете настрана.
Стъпка 3 /6
Подредете картофените пръчици в тава за печене, без да ги застъпвате.
Стъпка 4 /6
Поставете тавата за печене в средната позиция на фурната.
Стъпка 5 /6
Включете уреда. Изберете настройката Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 200°C и задайте време за готвене 9 минути. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 6 /6
Сервирайте веднага като гарнитура или с малко салата.