Сьомга Каджун и зелен фасул с чесън
- Общо време 40мин.
- 10мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
3 ч.л. Подправки Каджун
3 с.л. Зехтин
4 Филета от сьомга без кожа (140 г всяко)
400 г Зелен фасул
2 с.л. Зехтин
2 скилидка Нарязан на ситно чесън
1 с.л. Нарязан на ситно кориандър
Сол, черен пипер
Сладък сос от чили
Червен чили на прах
Пресен лук, много ситно нарязан
Сусам
Лайм
Кориандър
Приготвяне
Стъпка 1 /7
В купа смесете подправките Каджун със зехтина. Овкусете със сол и черен пипер. Поставете филетата от сьомга в чиния и с помощта на четка разнесете сместа върху филетата от сьомга. Оставете настрана на хладно място.
Стъпка 2 /7
В купа смесете зеления фасул със зехтина, чесъна и билките. Овкусете със сол и черен пипер. Поставете зеления фасул върху тавата за печене.
Стъпка 3 /7
Поставете тавата за печене със зеления фасул в средната позиция на фурната.
Стъпка 4 /7
Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент). Настройте температурата на 200°C, а времето за готвене - на 20 мин. Натиснете СТАРТ. По средата на печенето разбъркайте внимателно зеления фасул.
Стъпка 5 /7
Когато фасулът е готов, поставете филетата от сьомга върху зеления фасул.
Стъпка 6 /7
Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент). Настройте температурата на 200°C, а времето за готвене - на 10 мин. Натиснете СТАРТ. Проверете дали сьомгата е напълно готова и продължете готвенето още няколко минути, ако е необходимо, за да задоволите вкуса си.
Стъпка 7 /7
Подредете сьомгата в чиниите и добавете малко сладък чили сос, червени люти чушки, пресен лук и сусам. Подредете зеленчуците в чинията и гарнирайте с лайм и кориандър.