Топящ се в устата киш с праз и къри
- Общо време 50мин.
- 15мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
2 с.л. Зехтин
300 г Праз (2)
0.5 Лук
100 г Пушен бекон
3 Яйца
30 cl Сметана (30% масленост)
5 cl Мляко
1 ч.л. Къри на прах
0.5 ч.л. Сол
Пипер
50 г Настърган кашкавал
30 г Пармезан
1 Маслено тесто
2 с.л. Галета
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Нарежете крушите на кръгли резени. Изплакнете ги. Обелете и нарежете на ситно лука.
Стъпка 2 /8
Загрейте зехтина в голям тиган, след което добавете резените праз, бекона и нарязания лук. Оставете да се готви на слаб огън под капак за около 15 минути, за да може празът да си пусне водата. Празът трябва да е омекнал. Отцедете. Изплакнете и подсушете тигана.
Стъпка 3 /8
Разбийте яйцата в купа. Добавете сметаната, млякото, кърито на прах и солта. Леко подправете с черен пипер. Разбийте всичко заедно, след което добавете сиренето. Разбъркайте.
Стъпка 4 /8
Разточете масленото тесто във форма за тарта с диаметър 24 см и изрежете излишното с нож.
Стъпка 5 /8
Поръсете галета върху основата на киша. Разпределете праза, лука и бекона. Изсипете сместа от яйца, сметана и къри.
Стъпка 6 /8
Поставете киша върху грил плочата. Поставете грил плочата на най-ниската позиция във фурната.
Стъпка 7 /8
Включете уреда. Стартирайте програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 180°C и задайте време за готвене 35 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 8 /8
Консумирайте топло или горещо. Сервирайте със зелена салата.