Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Безглутенова шоколадова торта с круши и лешници

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 8мин.
  • Приготвяне
    30мин.
  • Приготвяне
    38мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 2 Зрели круши

  • 100 г Черен шоколад за готвене

  • 1 с.л. Цели лешници

  • 4 Яйца

  • 75 г Пудра захар

  • 8 cl Течен мед

  • 2 ч.л. Екстракт от ванилия

  • 13 cl Зехтин

  • 140 г Смлени лешници, пресети

  • 35 г Настърган кокос

  • 35 г Неподсладено какао на прах

  • 40 г Брашно от елда

  • 10 г Масло

  • 2 с.л. Брашно от елда

Приготвяне

Стъпка 1 /10

Обелете крушите, разрежете ги на две и ги издълбайте. Нарежете ги на тънки филийки. Начупете шоколада на ситно. Счукайте лешниците.

  • 2 Зрели круши
  • 100г Черен шоколад за готвене
  • 1с.л. Цели лешници

Стъпка 2 /10

Отделете белтъците от жълтъците в две големи купи: С помощта на миксер разбийте жълтъците. Добавете захарта, меда и ваниловия екстракт. Продължете да разбивате в продължение на 3 минути или докато сместа се удвои. Все още разбивайки, бавно добавете олиото.

  • 4 Яйца
  • 75г Пудра захар
  • 8cl Течен мед
  • 2ч.л. Екстракт от ванилия
  • 13cl Зехтин

Стъпка 3 /10

В купа смесете пресятите смлени лешници, настъргания кокос, какаото и брашното от елда.

  • 140г Смлени лешници, пресети
  • 35г Настърган кокос
  • 35г Неподсладено какао на прах
  • 2с.л. Брашно от елда

Стъпка 4 /10

С помощта на чиста бъркалка разбийте белтъците, докато се образуват твърди върхове.

Стъпка 5 /10

В купата, в която се намира сместа от жълтъци, захар, мед и ванилия, добавете половината от сместа от лешници, кокос, какао и брашно на прах и половината от белтъците. Разбъркайте внимателно с шпатула до получаване на гладка смес. Повторете с останалата лешникова смес и останалите белтъци. Отново разбъркайте внимателно.

  • 4 Яйца
  • 75г Пудра захар
  • 8cl Течен мед
  • 2ч.л. Екстракт от ванилия
  • 140г Смлени лешници, пресети
  • 35г Настърган кокос
  • 35г Неподсладено какао на прах
  • 40г Брашно от елда

Стъпка 6 /10

Намажете с масло и поръсете с брашно форма за кекс с диаметър 24 см.

Стъпка 7 /10

Изсипете половината от тестото във формата. Поставете половината от крушите и начупения шоколад отгоре. Изсипете другата половина от тестото и подредете останалите круши. Поръсете счуканите лешници и останалия начупен шоколад.

  • 2 Зрели круши
  • 100г Черен шоколад за готвене
  • 1с.л. Цели лешници

Стъпка 8 /10

Поставете формата върху тавата за печене и я поставете на средния рафт на фурната.

Стъпка 9 /10

Включете уреда. Изберете програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 160°C и задайте време за печене 38 мин. Натиснете СТАРТ.

Стъпка 10 /10

Оставете да изстине, преди да сервирате.

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
1ч. 30мин.

Безглутенова шоколадова торта с круши и лешници

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Безглутенова шоколадова торта с круши и лешници
Tefal
Tefal
40мин.

Шоколадова торта

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Шоколадова торта
Tefal
Tefal
24мин.

Мека шоколадова торта

ratings.4.9

4 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Мека шоколадова торта
Tefal
Tefal
40мин.

Крамбъл с круши и шоколад

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Крамбъл с круши и шоколад
Tefal
Tefal
16мин.

Панакота с лимони и круши

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Панакота с лимони и круши