Вегетарианска зеленчукова лазаня
- Общо време 1ч. 20мин.
- 40мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
6 cl Зехтин
1 Лук
2 Моркови
500 г Гъби
16 Сурови кори за лазаня
80 cl Доматен сос с босилек
500 г Листа от спанак
2 с.л. Зехтин
1 Червен пипер
1 Зелен пипер
1 ч.л. Сол
75 г Пшенично брашно
50 cl Неподсладено соево мляко
25 cl Зеленчуков бульон
10 г Хранителна мая
Сол, черен пипер
Индийско орехче
Аксесоари
Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Загрейте зехтин в голяма тенджера. Обелете и нарежете лука, след което го задушете, докато стане прозрачен. Измийте и нарежете морковите и чушките на малки кубчета, след което ги добавете в тигана. Нарежете гъбите на малки кубчета и също ги добавете. Разбъркайте всичко добре, след което добавете спанака и солта. Увеличете температурата. Гответе, докато почти цялата течност се изпари.
Стъпка 2 /5
Пригответе соса бешамел. В тенджера разбийте заедно зехтина и брашното. Оставете да заври. Постепенно добавете млякото, като разбърквате до получаване на гладка консистенция. След това добавете зеленчуковия бульон и оставете всичко да заври, за да се сгъсти сосът. Добавете бакпулвера и подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Отстранете от огъня.
Стъпка 3 /5
Поставете грил плочата на най-ниския рафт на уреда и задайте режим DESSERT (Десерт) на 180°C за 40 минути.
Стъпка 4 /5
В правоъгълна тавичка за печене добавете малко бешамел и доматен сос и ги разпределете по дъното. Поставете отгоре 4 листа лазаня. Добавете 1/3 от зеленчуковата смес, 1/4 от соса бешамел и 1/4 от доматения сос, а след това още 4 листа лазаня. Повторете още два пъти. Накрая изсипете останалата част от двата соса върху пастата и разбъркайте малко с лъжица.
Стъпка 5 /5
След 10 минути предварително загряване поставете тавичката върху грил плочата и печете лазанята на режим DESSERT (Десерт) в продължение на 30 минути.