Зеленчукови антипасти в италиански стил и бурата
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Червени чушки (250 г)
1 Патладжан (250 г)
1 Тиквичка (250 g)
1.5 с.л. Лук на прах
1.5 ч.л. Чесън на прах
1.5 ч.л. Италиански подправки
1.5 ч.л. Балсамов оцет
250 г Сушени домати в зехтин
3 с.л. Балсамов оцет
3 скилидка Чесън
4 с.л. Зехтин
1 клонки Пресен розмарин
4 Бурата
250 г Сушени домати
1 връзки Босилек
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Измийте зеленчуците. Отстранете семената от чушките, след което нарежете всички зеленчуци на пръчици.
Стъпка 2 /8
Поставете зеленчуците поотделно в купички. Във всяка купа добавете една трета от лука на прах, една трета от чесъна на прах, една трета от италианските подправки и една трета от балсамовия оцет. Вземете олиото от буркана със сушени домати и го разпределете в трите купички. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Стъпка 3 /8
Поставете съдържанието на купата върху тавата за печене. Добавете 3 скилидки необелен чесън.
Стъпка 4 /8
Поставете тавата за печене на най-високата позиция във фурната.
Стъпка 5 /8
Включете уреда. Стартирайте програмата Grill (Гриловане) на 200°C и задайте време за готвене 20 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 6 /8
В купа смесете балсамовия оцет, зехтина и нарязания розмарин.
Стъпка 7 /8
След като извадите зеленчуците от фурната, поръсете ги със сместа от балсамов оцет, зехтин и розмарин.
Стъпка 8 /8
Сервирайте зеленчуците хладки с буратата, сушените домати и листата босилек.