Макарони със сирене карбонара
- Общо време 30мин.
- 10мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
250 г Пушен бекон
250 г Макарони
3 Яйца
350 г Крем фреш с 30% масленост
100 г Настърган кашкавал
50 г Пармезан
70 г Чедър
30 г Настърган кашкавал
Сол, черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Поставете пушения бекон в тиган без мазнина и го задушете на среден огън за 2-3 минути. Отцедете.
Стъпка 2 /6
Сварете макароните в голямо количество подсолена вода, според времето, посочено на опаковката за паста ал денте. В края на готвенето отцедете макароните в гевгир, пуснете ги бързо под студена вода и ги оставете да се отцедят.
Стъпка 3 /6
Разбийте яйцата в купа за салата, след което добавете сметаната. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете пастата, бекона, настърганото сирене, пармезана и чедъра.
Стъпка 4 /6
Изсипете всичко в тавичка за печене с размери 24 см x 20 см. Поръсете с настърган кашкавал. Поставете съда за печене върху решетка за печене.
Стъпка 5 /6
Включете уреда. Стартирайте програмата Bake (Печене близо до нагревателния елемент) на 200°C и задайте време за готвене 20 мин. Натиснете СТАРТ.
Стъпка 6 /6
Сервирайте горещо. Поднесете със салата.